Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Αγκινάρες αλά πολίτα στη χύτρα ταχύτητας (βίντεο)

19/04/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Αγκινάρες αλά πολίτα στη χύτρα ταχύτητας (βίντεο)
0
SHARES
Share on Facebook

Συστατικά

  • 10 αγκινάρες
  • 2 λεμόνια
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 πράσα
  • 3 καρότα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 500 γρ. πατάτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • 700 γρ. ζωμό λαχανικών
  • 1/4 ματσάκι άνηθο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Γεμίζουμε ένα μπολ με κρύο νερό και βάζουμε μέσα ένα λεμόνι κομμένο στη μέση.
  • Κόβουμε το πάνω μέρος από την αγκινάρα αφαιρώντας τις άκρες των φύλλων. Αφαιρούμε περιμετρικά τα πράσινα φύλλα μέχρι να φτάσουμε στα κίτρινα τα οποία είναι μαλακά και βρώσιμα.
  • Κόβουμε το κοτσάνι 4 εκ. από τη βάση του.
  • Παράλληλα περνάμε όλη την επιφάνεια της αγκινάρας με λεμόνι να μην μαυρίσει.
  • Με ένα κουτάλι αφαιρούμε από το κέντρο το χνούδι και περνάμε με ένα λεμόνι.
  • Μόλις είναι έτοιμη η αγκινάρα τη βάζουμε στο μπολ με το νερό.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις αγκινάρες.
  • Βάζουμε στην χύτρα ταχύτητας το ελαιόλαδο και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, τα πράσα και τα καρότα σε μισοφέγγαρα, τα φρέσκα κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια, το σκόρδο σε λεπτές φέτες, τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τις αγκινάρες, τον χυμό από 1 λεμόνι, τον ζωμό και καλύπτουμε με το καπάκι.
  • Βάζουμε στην κατάλληλη ένδειξη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
  • Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα ταχύτητας και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον βάζουμε στη χύτρα. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με πιπέρι, ελαιόλαδο και ρίγανη.

Πηγή: akispetretzikis.com

Previous Post

Πατημασιές στην άμμο…

Next Post

Φυστικόπιτα

Next Post
Αγκινάρες αλά πολίτα στη χύτρα ταχύτητας (βίντεο)

Φυστικόπιτα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ