Υλικά:
250 γραμμάρια κιμά
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/3 κούπας ελαιόλαδο
2-3 κουταλιές σούπας κρασί
1 κούπα τριμμένη φρέσκια ντομάτα ή ανάλογη έτοιμη σάλτσα
4 αυγά
αλάτι
πιπέρι
Τι κάνουμε:
Μαραίνουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι με 2-3 κουταλιές νερό κατ’ αρχήν , και προσθέτουμε το λάδι όταν το νερό έχει σχεδόν απορροφηθεί.
Βάζουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε να αλλάξει χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε σταδιακά νεράκι μέχρι να μισοψηθεί και μετά την ντομάτα , το αλατοπίπερο, και αφήνουμε να ολοκληρωθεί.
Όταν έχει γίνει και έχουν απορροφηθεί και τα υγρά του, χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι όπως συνηθίζουμε στις ομελέτες και τα αδειάζουμε στο τηγάνι.
Όταν πήξει το αυγό και ψηθεί από την μια μεριά γυρίζουμε την ομελέτα με ένα πιάτο όπως φαίνεται εδώ, και την αφήνουμε να ψηθεί κι από την άλλη πλευρά.
Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.
Ταιριάζει και με κρασάκι και με μπύρα.
Πηγή: cretangastronomy.gr
Φωτογραφία από την εορτή του Αγίου Γεωργίου στην Πόμπια, όπου προσφέρεται στους πιστούς το παραδοσιακό σφουγγάτο…