ΛΙΣΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ
- 250g αλεύρι λευκό
- 250g αλεύρι σκληρό
- 30g βούτυρο
- 2 κροκοί αυγών
- 2 κουταλιές ροδόνερο
- 1/2 κουταλάκι ανθός αλατιού
- 200g μαρμελάδα σύκο
- 350g αμύγδαλα κοπανισμένα
- 1 κουτάλια ζάχαρη
- 1 κουταλάκι κανέλα τριμμένη
- 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλα τριμμένα
- 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλάκι ροδόνερο
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1τεμ. κανέλα ξύλο ολόκληρη
- 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
ΟΔΗΓΙΕΣ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ
- Βήμα 1: Βάζετε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο, το αλεύρι, τους κρόκους των αυγών, το αλάτι, το ροδόνερο και μισό ποτήρι νερό, το δουλεύετε για μερικά λεπτά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Συνεχίζετε να δουλεύετε τη ζύμη για 4 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει ομογενής και λεία.
- Βήμα 2: Αδειάζετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνετε με το χέρι σας, χωρίζετε σε μικρά κομμάτια και ανοίγετε φύλλο πάχους 4mm περίπου και διαστάσεων 7x14cm.
- Βήμα 3: Τοποθετείτε τη γέμιση στο κέντρο και τυλίγετε τη γέμιση κυλινδρικά σε σχήμα πούρου. Κλείνετε τις άκρες με ένα πιρούνι, τηγανίζετε σε καυτό λαδί μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, και τα βουτάτε ζεστά σε κρύο σιρόπι γα ένα μόλις λεπτό.
- Βήμα 4: Τα σερβίρετε κρύα πασπαλισμένα με λίγη κανέλα και μαρμελάδα σύκο.
Πηγή: yolenis.com