Εξαιρετικά απλή και εύκολη συνταγή, με εγγυημένο αποτέλεσμα.
Το αρνάκι φούρνου με πατάτες είναι η πλέον δοκιμασμένη συνταγή για όσους δεν θέλουν να σουβλίσουν.
Υλικά
3 κιλά αρνί κομμένο για φούρνο
4 σκελίδες σκόρδο
2 κιλά πατάτες
4 κ.γ. σκόνη μουστάρδα
Χυμό από 1 λεμόνι
200 ml λευκό κρασί
2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
200 ml ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε το αρνί στο ταψί. Πολτοποιούμε τις σκελίδες σκόρδου και αλείφουμε όλο το αρνί γύρω-γύρω, πάνω-κάτω και μέσα-έξω. Στη συνέχεια βάζουμε τις πατάτες στο ταψί και προσθέτουμε το κρασί, το λεμόνι, την μουστάρδα, το δεντρολίβανο και το λάδι.
Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2,5 ώρες. Ανά μισή ώρα γυρνάμε το αρνί πλευρά, ανακατεύοντας προσεκτικά και τις πατάτες. Θα κάνουμε τουλάχιστον 5 γυρίσματα. Όταν η πέτσα είναι τραγανή και το κρέας έχει σκούρο καφέ χρώμα είναι έτοιμο.
Πηγή: jenny.gr