Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τι θα φάμε μετά την Ανάσταση; 10 συνταγές με άρωμα Κρήτης και Κυκλάδων

15/04/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Πάσχα στην Κρήτη, εκεί που η πρώτη ύλη αποθεώνεται (29 συνταγές)
0
SHARES
Share on Facebook

Το βράδυ της Ανάστασης για πολλούς δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς μια μαγειρίτσα αχνιστή-αχνιστή. Η καταπραϋντική σούπα του Μεγάλου Σαββάτου που κάνει το πέρασμα από τα νηστίσιμα στην κρεοφαγία, αξιοποιώντας τα πράσινα της ανοιξιάτικης υπαίθρου, έχει πολλές εκδοχές. Αλλάζει ανάλογα με τον τόπο και τον μάγειρα ή τη μαγείρισσα. Υπάρχουν βέβαια και μέρη που έχουν άλλες αναστάσιμες παραδόσεις. Όπως η Κρήτη. Κι εκεί την φτιάχνουν όμως. Τη συνταγή για τη μαγειρίτσα που θα δείτε παρακάτω, με άνηθο, μαρούλι και μαϊντανό, Κρητικιά μας την έδωσε. Και έχουμε και μια δεύτερη, πιο ασυνήθιστη εκδοχή, με συκωτάκια κοτόπουλου, γλυκό τραχανά, σύγκλινο, μανιτάρια και πολλά μυρωδικά, ρουστίκ και φινετσάτη ταυτόχρονα. Προτείνουμε να τη συνδυάσετε με μια πολύ νόστιμη μαρουλοσαλάτα με πηχτόγαλο Χανίων.

Κι άλλες σούπες μπορείτε να φτιάξετε για να κάνετε τη μετάβαση από τις μέρες της εγκράτειας στο πλουσιοπάροχο τραπέζι της Λαμπρής. Μια κοκορόσουπα λόγου χάρη, με το ψαχνό του πετεινού, ζουμάκι βάλσαμο και πιλάφι. Ή το πατσαδάκι αυγολέμονο που τρώγεται αμέσως μετά την Ανάσταση στην Άνδρο – φτιάχνεται με τα κομμάτια του κατσικίσιου κρέατος που περισσεύουν από την παρασκευή του Λαμπριάτη, του παραδοσιακού γεμιστού αρνιού ή του κατσικιού που σερβίρουν το Πάσχα. Και, αν ανήκετε σε εκείνους που δεν τρώνε ούτε εντόσθια ούτε κεφαλάκι ή χεράκι, μπορείτε να προτιμήσετε το κατσικάκι με σέσκουλα φρικασέ από την Τήνο. Κανονικά σερβίρεται ανήμερα το Πάσχα, αλλά αν έρθει λίγο νωρίτερα κανένας δεν θα πει όχι.

Το αναστάσιμο τραπέζι δεν χρειάζεται να είναι πληθωρικό, μια που την επομένη έπεται τρανό τσιμπούσι. Αλλά μερικοί ωραίοι μεζέδες κάνουν τη διαφορά. Μπορείτε να φτιάξετε ορφανά ντολμαδάκια ρεθεμνιώτικα, χανιώτικα γαρδουμάκια με ντομάτα και κολοκυθάκια ή μια κρητική τηγανιά που μοσχοβολάει από τα μάραθα. Μπορείτε και να ετοιμάσετε αξιώτικη συκωταριά λεμονάτη ή τυρένια Φολεγάνδρου, αυτή την ωραία ανοιχτή τυρόπιτα που κάνουν και σε άλλα κυκλαδίτικα νησιά και που με τα φρέσκα ανοιξιάτικα τυριά είναι ακόμη καλύτερη.

Δείτε τις 10 συνταγές του gastronomos.gr με άρωμα Κρήτης και Κυκλάδων ΕΔΩ

Previous Post

Βράδυ Ανάστασης: Ένα αξέχαστο δείπνο για το Μεγάλο Σάββατο

Next Post

Νηστίσιμα χαλβαδάκια με σοκολάτα

Next Post
Πάσχα στην Κρήτη, εκεί που η πρώτη ύλη αποθεώνεται (29 συνταγές)

Νηστίσιμα χαλβαδάκια με σοκολάτα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ