ΥΛΙΚΑ
500 γρ γάλα αμυγδάλου
70 γρ ζάχαρη
50 γρ κορν φλάουρ
2 βανιλίνες
500 γρ χυμό πορτοκάλι
100 γρ σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ σιμιγδάλι χοντρό
200 γρ ζάχαρη
200 γρ νερό
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κτσ μαρμελάδα κεράσι
Νερό για το αραίωμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου μαζί με την ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πολύ καλά πάνω στην φωτιά ώσπου να πήξει.
Μόλις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε και τις 2 βανίλιες.
Ρίχνουμε την κρέμα όπως είναι ζεστή μέσα στην φόρμα και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το χοντρό και το ψιλό σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε πάνω σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι , το νερό , την ζάχαρη και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
Αφού πήξει συνεχίζουμε το ανακάτεμα πάνω στην φωτιά για ακόμα 1 λεπτό.
Στρώνουμε τον χαλβά πάνω από την κρέμα το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Μετά από 1 ώρα αφού έχει κρυώσει και έχει σταθεροποιηθεί τον ξεφορμάρουμε.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε 2 κτσ από την μαρμελάδα της αρεσκείας μας και την αραιώνουμε με λίγο νερό.
Ρίχνουμε την μαρμελάδα γύρω γύρω τον χαλβά και έπειτα είναι έτοιμος να τον απολαύσουμε.
Μια υπέροχη αλάδωτη συνταγή που θα σας ενθουσιάσει.
Καλή σας επιτυχία!
Πηγή: LIVE KITCHEN CHANNEL