Υλικά Συνταγής
800 γραμ. μικρές πατατούλες ολόκληρες
4 φιλέτα ψαριού (ότι ψάρι βρείτε στην αγορά:μπακαλιάρο-σφυρίδα-τσιπούρα κ.λπ.)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
xυμό λεμονιού
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για το ψάρι λεμονάτο με πατατοσαλάτα, πλένουμε πρώτα πολύ καλά τις πατάτες και τρίβουμε σχολαστικά τη φλούδα τους. Τις βράζουμε ολόκληρες μέχρι να μαλακώσουν.
Κόβουμε τα φιλέτα ψαριού σε μπουκιές. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και ροδίζουμε το ψάρι για 2΄-3΄ από κάθε πλευρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και στύβουμε λίγο χυμό λεμονιού. Στραγγίζουμε καλά τις βρασμένες πατάτες και τις βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα.
Με ένα πιρούνι τις πολτοποιούμε πρόχειρα σε κομμάτια όσο ακόμα είναι ζεστές. Τις αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ψάρι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.
Πηγή: argiro.gr