Για το εύκολο σοκολατένιο καλτσόνε θα χρειαστείτε
1 έτοιμη ζύμη για πίτσα (τη βρίσκετε σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
125 γρ. κουβερτούρα της αρεσκείας σας (μπίτερ, γάλακτος ή λευκή)
3 κ.γ. βούτυρο λιωμένο
ζάχαρη άχνη ή κακάο ή και τα 2, για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1 Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180° C, στον αέρα και στρώνετε με λαδόκολλα το ταψί του φούρνου. Ξεδιπλώνετε τη ζύμη πίτσας πάνω στη λαδόκολλα και τη κόβετε στρογγυλή, χρησιμοποιώντας σαν οδηγό ένα αναποδογυρισμένο, μεγάλο και ρηχό πιάτο.
2 Κόβετε τη κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και τη σκορπίζετε στην επιφάνεια της ζύμης, (όχι μέχρι τις άκρες για να μην χυθεί κατά το ψήσιμο). Ρίχνετε πάνω από τα κομματάκια κουβερτούρας το λιωμένο βούτυρο, φροντίζοντας να πάει παντού. Διπλώνετε τη ζύμη σε μισοφέγγαρο και τη πατάτε καλά στις άκρες για να “κλείσει” καλά.
3 Ψήνετε το καλτσόνε στο προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε για 10 λεπτά να “σταθεί” και μισοκρυώσει. Πασπαλίζετε, προαιρετικά το σοκολατένιο καλτσόνε, με ζάχαρη άχνη ή με κακάο, ή άχνη και κακάο αναμεμιγμένα, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Πηγή: foodmaniacs.gr