Υλικά:
- 4 Αγκινάρες
- 1/2 κιλό κουκιά φρέσκα (καθαρισμένα)
- 2 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 1 κούπα αρακά καθαρισμένο
- ¼ κούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι κόκκινο, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά χονδρό θαλασσινό αλάτι (έβαλα αλάτι με δενδρολίβανο) και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Νερό να τα καλύψει
- ½ κούπα χυμό λεμονιού (2 – 3 λεμόνια)
- 1 κουταλιά γεμάτη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¼ κούπας μάραθος, ψιλοκομμένος
- ¼ κούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
- ½ κούπα μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τα κουκιά.
- Καθαρίζουμε τον αρακά.
- Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε ένα μπωλ με νερό και χυμό λεμονιού. για να μην μαυρίσουν.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σωτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το άσπρο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο για 3 – 4 λεπτά. Προσθέτουμε το πράσινο μέρος και τα αφήνουμε λίγο να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τα κουκιά, τον αρακά, τις αγκινάρες και τις πατάτες.
- Ρίχνουμε αλατοπίπερο, τον κύβο λαχανικών και σβήνουμε με το λεμόνι. Προσθέτουμε νερό να τα σκεπάσει και αφού βράσει το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου μία ώρα, σχεδόν μέχρι να μείνει με λίγα υγρά.
- Δεκαπέντε λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό, αφαιρούμε λίγο ζωμό από το φαγητό και αφού κρυώσει, διαλύουμε το αλεύρι
- Προσθέτουμε το μαϊντανό, το μάραθο και το αλεύρι και αφού τα ανακατέψουμε αφήνουμε το φαγητό το να βράσει μερικά λεπτά ακόμη, μέχρι να χυλώσει
Πηγή: kopiaste.info