Υλικά:
2 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια ξεφλουδισμένη αμυγδαλόψιχα, τριμμένη
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. κονιάκ
Ζάχαρη άχνη
λίγο ελαιόλαδο για τη φόρμα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη
Ρίχνουμε λίγο λίγο το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ, χτυπάμε πολύ καλά το μείγμα μέχρι να γίνει αφράτο
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε στο μείγμα με τη μαργαρίνη εναλλάξ το αλεύρι και 1 1/2 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα.
Αλείφουμε με λάδι μια φόρμα και ρίχνουμε την υπόλοιπη αμυγδαλόψιχα και έπειτα το μείγμα μας
Ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά. Δεν το παραψήνουμε για να κρατήσει την υγρασία του.
Αφού το βγάλουμε από τον φούρνο και κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη
Καλή επιτυχία!
Πηγή: poikilotropos.blogspot.gr