Υλικά
Μερίδες: 4
- 250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
- 1 κιλό σπανάκι, πλυμένο και χοντροκομμένο (είτε αγοράζουμε περίπου 1½ κιλό, γιατί κατά το καθάρισμα έχει φύρα, είτε παίρνουμε έτοιμο, καθαρισμένο και πλυμένο, σε σακουλάκι στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
- το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 1 πράσο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 – 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδέλες, ή 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
- 1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
- 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
- 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1/2 μάτσο άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
- 40 ml χυμός λεμονιού
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Πηγή: kathimerini.gr