Αυτές οι τηγανίτες με ταχίνι είναι εμπνευσμένες από το αγαπημένο πρωινό της αδερφής της Γεωργίας και μία από τις αγαπημένες της νηστίσιμες πίτες, την ταχινόπιτα. Το ταχίνι είναι πολύ θρεπτικό και πλούσιο σε υγιή λιπαρά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Είναι επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 μέτρια μπανάνα ώριμη
- 4 κ.σ. ταχίνι
- 50 γρ. ωμά αμύγδαλα
- 35 γρ. νιφάδες βρώμης (χωρίς γλουτένη)
- 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης ή μέλι
- 1 κ.σ. απαλό ελαιόλαδο
- 90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (χωρίς γλουτένη)
- 240 ml γάλα αμυγδάλου
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. τριμμένη κανέλα, βανίλια, ή ξύσμα λεμονιού
- ¼ κ.γ. θαλασσινό αλάτι
ΜΕΘΟΔΟΣ
- Χτυπάμε στο μούλτι τα αμύγδαλα, τις νιφάδες βρώμης και την μπανάνα μέχρι να γίνουν μία πάστα.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνουμε την πάστα και ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 3 με 5 λεπτά και βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια/ δυνατή φωτιά.
- Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι, χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια, αλείφοντας με λίγο σπορέλαιο την βάση.
- Χρησιμοποιούμε ¼ κούπας από το μείγμα για κάθε τηγανίτα.
- Ψήνουμε για 3 λεπτά περίπου την κάθε πλευρά, επαναλαμβάνοντας την διαδικασία για όλο το μείγμα.
- Σερβίρουμε με φρούτα επιλογής, έξτρα ταχίνι και σιρόπι σφενδάμου.
- Καλή Όρεξη
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Επιλογές για γαρνιτούρα: Ταχίνι, μπανάνα, μέλι (αν δεν ακολουθούμε vegan διατροφή), σουσάμι, τριμμένη σοκολάτα, κακάο ή αμύγδαλο φιλέ. Επίσης κομμένη μπανάνα και κανέλα. Αν δεν ακολουθούμε διατροφή χωρίς γλουτένη αντικαθιστούμε τα άλευρα με 125 γρ. (1 κούπα) αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
*Σε ευχαριστούμε Γεωργία για την υπέροχη συνταγή
Πηγή: zerotoeighteen.gr