Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χορτόσουπα νηστίσιμη με κριθαράκι, άλαδη

15/03/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Το ψωμί του Σινά: Η συνταγή για τον άρτο της Ιεράς Μονής
0
SHARES
Share on Facebook

Στην Μονή Αγίας Αικατερίνης, ανάλογα με το τι λαχανικό έχουν εύκαιρο, μπορεί να προσθέσουν στην εν λόγω σούπα πιπεριές κόκκινες, μανιτάρια, κ.λπ. Λαχανικά έχουν και δικά τους, φυτεμένα στους κήπους τους, όμως λόγω λειψυδρίας δεν επαρκούν για την καθημερινότητά τους. Έτσι παραγγέλνουν και τους φέρνουν από το Κάιρο, από το Σουέζ ή από τους πλανόδιους μανάβηδες της περιοχής του Σινά. Ν.Μ.

15′ προετοιμασία

1 ώρα μαγείρεμα

Σύνολο: 1 ώρα και 15′

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 3 μέτρια καρότα, ψιλοκομμένα
  • 3 κολοκύθια, ψιλοκομμένα
  • 2 πατάτες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 3 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
  • 3 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 5 μέτριες ντομάτες ώριμες, τριμμένες
  • 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • χυμός λεμονιού κατά βούληση, για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε χορτόσουπα νηστίσιμη με κριθαράκι, αρχικά βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από το κριθαράκι) σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα.
  2. Προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να τα καλύψει κατά 5-6 εκ. και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά. Θέλουμε να παραμαλακώσουν.
  4. Προσθέτουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει.
  5. Η σούπα πρέπει να είναι ζουμερή και χυλωμένη. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμη καυτό νερό.
  6. Σερβίρουμε τη χορτόσουπα με κριθαράκι ζεστή, ραντίζοντας κάθε μερίδα με όσο χυμό λεμονιού θέλει ο καθένας.

Πηγή: gastronomos.gr

Previous Post

Ταχινόσουπα με ρύζι του Αγίου Όρους

Next Post

Τσάι και γλυκό στην Αθήνα του Mεσοπολέμου

Next Post
Τσάι και γλυκό στην Αθήνα του Mεσοπολέμου

Τσάι και γλυκό στην Αθήνα του Mεσοπολέμου

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ