Σάββατο, 5 Ιουλίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πατατοσαλάτα νησιώτικη

15/03/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Το ψωμί του Σινά: Η συνταγή για τον άρτο της Ιεράς Μονής
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

  • Χταπόδι 1 κιλό
  • Δάφνη 1 τεμ
  • Μπαχάρι 2 τεμ
  • Κρασί 1/2 κούπα τσαγιού
  • Πατάτες 500 γρ κομμένες
  • Κρεμμυδάκια φρέσκα 3-4 τεμ
  • Αγγουράκια τουρσί 3-4 τεμ
  • Ελιές μαύρες 10 τεμ
  • Κάπαρη 1 1/2 κουταλιά της σούπας
  • Μουστάρδα 1 κουτάλι της σούπας
  • Ξύδι 5 κουταλιές της σούπας
  • Λεμόνι χυμό από ένα λεμόνι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Πάπρικα γλυκιά 1 κουτάλι της σούπας
  • Ελαιόλαδο 1 κούπα τσαγιού
  • Μαϊντανός 1/2 ματσάκι

Οδηγίες

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το χταπόδι. Το βάζουμε σε κατσαρόλα χωρίς νερό να πάρει μια βράση από το νερό που θα βγάλει το ίδιο, ρίχνουμε το πρώτο νερό και το σουρώνουμε. Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα και βάζουμε να βράσει το χταπόδι μαζί με την δάφνη,το μπαχάρι,3 κουταλιές ξύδι,το κρασί , σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει καλά το χταπόδι. Αφού βράσει και μαλακώσει το στραγγίζουμε  και το κόβουμε σε τεμάχια. Στο διάστημα που έβραζε το χταπόδι,έχουμε βάλει τις κομμένες πατάτες να βράσουν σε κατσαρόλα με νερό μέχρι να μαλακώσουν. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια,τα κόβουμε σε ροδέλες, ξεπλένουμε λίγο την κάπαρη και ψιλοκόβουμε τα αγγουράκια. Τοποθετούμε σε μια πιατέλα το χταπόδι, τις πατάτες, τα κρεμμυδάκια, την κάπαρη, τα αγγουράκια και τις ελιές. Δουλεύουμε στο μπλέντερ το υπόλοιπο ξύδι, το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, το χυμό λεμονιού,την πάπρικα,το πιπέρι και το αλάτι και περιχύνουμε την σαλάτα μας. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό πασπαλίζουμε την σαλάτα και σερβίρουμε.

Πηγή: chefoulis.gr

Previous Post

Γαρίδες Φούρνου Λαδολεμονοσκορδάτες

Next Post

Ταχινόσουπα με ρύζι του Αγίου Όρους

Next Post
Το ψωμί του Σινά: Η συνταγή για τον άρτο της Ιεράς Μονής

Ταχινόσουπα με ρύζι του Αγίου Όρους

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ