Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 2 μελιτζάνες
- 2 κολοκυθάκια
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 2 καρότα
- 2 πράσινες πιπεριές
- 1 μεγάλη πατάτα
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κρεμμύδια
- 2 ντομάτες
- 1,5 κτσ αλάτι
- λίγο πιπέρι
- 100 μλ λευκό κρασί
- 100 μλ ελαιόλαδο
- 500 -600 γρ βρόμη
- ελαιόλαδο για το άλειμμα
Προαιρετικά φρέσκια σάλτσα ντομάτας!!!
Εκτέλεση
- Αφού πλύνουμε πολύ καλά τα λαχανικά τα κόβουμε σε κομμάτια και τα ρίχνουμε μέσα σε ένα ταψάκι.
- Προσθέτουμε το αλάτι , το πιπέρι , το λευκό κρασί και το ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 220 c.
- Αφαιρούμε το ζουμί (μπορούμε να το αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη σε κύβους για να προσθέτουμε σε διάφορα φαγητά). Και τα βάζουμε σε ένα μπολ για να τα πολτοποιήσούμε.
- Προσθέτουμε τις νιφάδες βρόμης και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να αρχίσει το μείγμα να πλάθεται.
- Συμπληρώνουμε και εξτρά αλάτι αν χρειάζεται.
- Παίρνουμε κάθε φορά μια ποσότητα και πλάθουμε ένα ένα τα σουτζουκάκια.
- Τα βάζουμε σε απόσταση το ένα από το άλλο σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα.
- Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και έπειτα τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 220 c.
Μπορούμε να τα σερβίρουμε με φρέσκια σάλτσα ντομάτας.
Τα νηστίσιμα σουτζουκάκια είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε εμείς και η οικογένειά μας!!
Πηγή: live-kitchen.gr