Υλικά
- 250 γραμ. χουρμάδες αποξηραμένοι και μαλακοί
- 1 φλ. νιφάδες βρώμης αλεσμένες σε σκόνη
- 1/2 φλ. δημητριακά ολικής άλεσης
- 3 κ.σ. μέλι χλιαρό (κατά βούληση)
- 2 κ.σ. φυστικοβούτυρο ή ταχίνι ολικής
- 1 φλ. αμύγδαλα ωμά ή ψημένα ανάλατα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια
- 100 γραμ. ψιλοκομμένη σοκολάτα
- 1 κ.σ. σπόρους chia
- 1 κ.σ. αλεσμένο λιναρόσπορο
· Προαιρετικά προσθέστε τις εξής υπερτροφές
- σταφίδες
- cranberries
- κανέλα
- σουσάμι
- ηλιόσπορο
- καρύδα αποξηραμένη
Διαδικασία:
Διαλέγουμε αποξηραμένους χουρμάδες μαλακούς. Τους αλέθουμε στο μπλέντερ να λιώσουν.
Βάζουμε σε μπολ τους αλεσμένους χουρμάδες, το μέλι, την αλεσμένη βρώμ, το λιναρόσπορο, το φυστικοβούτυρο, τα αμύγδαλα και τους σπόρους chia.
Προσθέτουμε τα δημητριακά σπασμένα σε μικρά κομμάτια.
Με κουτάλι τα ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη.
Τέλος προσθέτουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και ανακατεύουμε.
Σε τετράγωνο τσέρκι 24 εκατ. στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
Αδειάζουμε το μίγμα.
Πατάμε και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια και γίνει συμπαγές το μίγμα. Θα σας βοηθήσει ένα ποτήρι με ίσια βάση να το πετύχετε.
Παγώνουμε το μίγμα για 30′.
Ξεφορμάρουμε την πλάκα και κόβουμε μακρόστενες τις μπάρες δημητριακών με μέλι.
Διατηρούμε τις μπάρες δημητριακών με σοκολάτα σε αεροστεγές κουτί.
Πηγή: argiro.gr