Πέμπτη, 8 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ριζότο με καλαμαράκια

07/03/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χταπόδι φούρνου με πατάτες (Από τον Πατέρα Πορφύριο της Ιεράς Μονής Διονυσίου του «Εν Ολύμπω»)
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά συνταγής:
Καλαμαράκια: 500 γρ.
Ελαιόλαδο: 4 κουταλιές σούπας
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μέτριο
Ψιλοκομμένο σκόρδο: 1 σκελίδα (προαιρετικό)
Ντοματοπελτές: 1 κουταλιά σούπας
Ξεφλουδισμένες, τριμμένες ντομάτες: 3 μέτριες
Κόκκινο ξηρό κρασί: 1 κούπα (250 ml)
Δάφνη: 2 φύλλα
Ρύζι: 400 γρ. (καρολίνα ή αρμπόριο)
Καυτό ζωμό ψαριού ή νερό: 1,5 λίτρο
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Ζάχαρη: μερικές πρέζες (αν χρειαστεί)
Οδηγίες:
1. Πλένετε και καθαρίζετε καλά τα καλαμαράκια. Το κόβετε σε ροδέλες.
2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαραίνετε. Προσθέτετε το σκόρδο και το μαραίνετε κι αυτό, ανακατεύοντας για να μην μαυρίσει. Προσθέτετε τον ντοματοπελτέ και τον σωτάρετε κι αυτόν (αυτό βοηθά να γλυκάνει ο πελτές)
3. Σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε καλά, να ξεκολήσουν τα πάντα από τον πάτο. Όταν εξατμιστεί το μισό περίπου κρασί, προσθέτετε την ντομάτα, την δάφνη, αλατοπίπερο και τα καλαμαράκια. Αφήνετε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά, σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια (αλλά όχι να βράσουν εντελώς – 20 λεπτά περίπου)
4. Προσθέτετε στα καλαμαράκια το ρύζι και λίγο από το βραστό ζωμό (ή το νερό). Ανακατεύετε και μαγειρεύετε μέχρι σχεδόν να εξατμιστεί το υγρό. Τότε προσθέτετε κι άλλο ζωμό κοκ, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι (θα κρατά ελαφρά στο εσωτερικό του).
5. Δοκιμάζετε για αλατοπίπερο και αν χρειάζεται προσθέτετε αναλόγως. Επίσης αν είναι ξινό, προσθέτετε λίγη ζάχαρη.
6. Κατεβάζετε από την φωτιά και σερβίρετε το φαγητό πολύ ζεστό. Αν θέλετε πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Πηγή: radicio.com

Previous Post

Ραβανί (βίντεο)

Next Post

Φασουλάδα

Next Post
Χταπόδι φούρνου με πατάτες (Από τον Πατέρα Πορφύριο της Ιεράς Μονής Διονυσίου του «Εν Ολύμπω»)

Φασουλάδα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ