Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ταχινοπιτάκια

03/03/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Φασόλια Γίγαντες Μακεδονίας με Χταπόδι
0
SHARES
Share on Facebook

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

500 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

60 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

9 γρ. ξερή μαγιά

¼ κ.γ. μαστίχα

120 ml χλιαρό νερό

60 ml ελαιόλαδο

30 ml χυμό πορτοκαλιού

Για τη γέμιση:

150 γρ. μέλι

150 γρ. ταχίνι

100 γρ. σταφίδες σουλτανίνα

6 γρ. κανέλα, τριμμένη

Για το σερβίρισμα:

Ζάχαρη άχνη

Κανέλα, τριμμένη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Εκτέλεση για τη ζύμη:  Βάζουμε στο multi τη ζάχαρη, τη μαστίχα και τα χτυπάμε πάρα πολύ καλά, μέχρι να διαλυθούν τελείως.

2 Ύστερα, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη μαγιά, το χλιαρό νερό, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε 5 λεπτά περίπου στην άκρη, μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

3 Στη συνέχεια, ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι μαζί με το χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, το μείγμα με τη μαγιά και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το γάντζο, μέχρι να δημιουργηθεί μία ζύμη η οποία θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.

4 Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ που το έχουμε λαδώσει ελαφρώς, το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει για 1 ώρα.

5 Αφού φουσκώσει η ζύμη, αλευρώνουμε καλά τον πάγκο εργασίας και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα μήκους 40 εκατοστών και πλάτους 50 εκατοστών.

6 Μόλις ανοίξουμε τη ζύμη, απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της με ένα κουτάλι το ταχίνι, το μέλι, ρίχνουμε τις σταφίδες και πασπαλίζουμε με κανέλα.

7 Ξεκινώντας από τη μακριά πλευρά του ζυμαριού τυλίγουμε σε ρολό τη ζύμη και τσιμπάμε πιέζοντας ελαφρά με τα χέρια ώστε το τελείωμα της να κλείσει καλά.

8 Έπειτα, με ένα μαχαίρι κόβουμε σε 10–12 ίσες κάθετες φέτες και αφήνουμε στην άκρη. Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 35×25εκ. και τοποθετούμε μέσα τα ρολάκια σε κάθετη διάταξη το ένα δίπλα στο άλλο.

9 Σκεπάζουμε το σκεύος με μία πετσέτα και αφήνουμε τα να φουσκώσουν για 30 λεπτά.

10 Κατόπιν, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 35-40 λεπτά.

11Τέλος, αφαιρούμε τα ταχινοπιτάκια από το φούρνο και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Previous Post

Μπιφτέκια λαχανικών

Next Post

Χειρομυλόπιτες

Next Post
Φασόλια Γίγαντες Μακεδονίας με Χταπόδι

Χειρομυλόπιτες

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ