Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Λουκουμάδες μήλου

03/03/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Φασόλια Γίγαντες Μακεδονίας με Χταπόδι
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά για 6 άτομα

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

2-1/4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1-1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη

2 ολόκληρα μεγάλα αυγά

3/4 φλιτζανιού πλήρες γάλα – 180 γραμμάρια

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

2 ολόκληρα μήλα  καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια

Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά, για πασπάλισμα)

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.

Βήμα 2

Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι, στη συνέχεια, προσθέστε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια.

Βήμα 3

Ανακατεύετε το μείγμα με το αλεύρι μαζί με το με μείγμα από το γάλα μέχρι να γίνει ένας απαλός χυλός.

Βήμα 4

Στη συνέχεια προσθέτετε τα ψιλοκομμένα μήλα και  ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα.

Βήμα 5

Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια κατσαρόλα με 1 λίτρο ηλιέλαιο.

Βήμα 6

Για να τσεκάρετε αν είναι έτοιμο για τηγάνισμα θα ρίξετε ένα μικρό κομματάκι από τους λουκουμάδες μέσα στο καυτό λάδι και θα δείτε αν είναι έτοιμο όταν αρχίζει και το τηγανίζει.

Βήμα 7

Στη συνέχεια με ένα κουταλάκι του γλυκού κάνετε μπαλάκια από λουκουμάδες και τα ρίχνετε στο καυτό λάδι.

Βήμα 8

Τηγανίζουμε για 2 1/2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά μέχρι να αποκτήσουν ένα σκούρο καφέ χρώμα οι λουκουμάδες μας.

Βήμα 9

Τέλος στραγγίζετε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρετε ζεστούς με άχνη ζάχαρη.

Πηγή: newsbeast.gr

Previous Post

Παραδοσιακές φακές

Next Post

Ελληνικός μπακλαβάς με μέλι

Next Post
Φασόλια Γίγαντες Μακεδονίας με Χταπόδι

Ελληνικός μπακλαβάς με μέλι

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ