Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Νηστίσιμη μπουγάτσα (βίντεο)

01/03/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Σιροπιαστό νηστίσιμο γλυκό
0
SHARES
Share on Facebook

Συστατικά

  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 λίτρο γάλα καρύδας
  • 250 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • 30 γρ. μαργαρίνη
  • 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 850 γρ. φύλλα σφολιάτας
  • 50 γρ. καρύδα, τριμμένη
  • 1/2 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

Για το σερβίρισμα

  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα, σε σκόνη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη και το γάλα καρύδας.
  • Μεταφέρουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
  • Όταν πάρει βράση ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το λεμόνι και συνεχίζουμε να χτυπάμε για να πήξει η κρέμα.
  • Όταν είναι έτοιμη αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μαργαρίνη και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε με το σύρμα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και την αφήνουμε να κρυώσει.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας στην επιφάνεια εργασίας μας και περνάμε απαλά με τον πλάστη για να ισιώσουν.
  • Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα αντικολλητικό ταψί 25×32εκ. και στρώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας. Πιέζουμε με τα χέρια μας για να απλωθεί ομοιόμορφα.
  • Μεταφέρουμε στο ταψί την κρέμα και την απλώνουμε για να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού.
  • Ρίχνουμε την τριμμένη καρύδα και την κανέλα σε σκόνη. Απλώνουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και σκεπάζουμε τη γέμιση. Πιέζουμε τις άκρες για να ενωθούν τα δύο φύλλα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε ψηλή σχάρα για 30-40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη την βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.

Για το σερβίρισμα

  • Μεταφέρουμε τη μπουγάτσα σε ένα ξύλο κοπής και κόβουμε σε κομμάτια.
  • Ρίχνουμε άχνη ζάχαρη και κανέλα σε σκόνη.

Πηγή: akispetretzikis.com

Previous Post

Χταπόδι ξυδάτο με πιπεριές…

Next Post

Σουπιές κρασάτες με το μελάνι τους

Next Post
Σιροπιαστό νηστίσιμο γλυκό

Σουπιές κρασάτες με το μελάνι τους

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ