Η νηστεία είναι αρκετά της μόδας τα τελευταία χρόνια. Πέρα από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, που είναι προσωπική υπόθεση του καθενός, αποτελεί και έναν τρόπο αποτοξίνωσης, αρκεί βέβαια να το βλέπουμε και έτσι.
Η νηστεία είναι έτσι μελετημένη, ώστε να ξεκινά σταδιακά. Μετά την Τσικνοπέμπτη, έρχεται η Κυριακή της Απόκρεω, που -για όσους τηρούν αυστηρά τα εθιμοτυπικά- σταματάμε να τρώμε κρέας. Ξεκινά η εβδομάδα της Τυρινής, που τρώμε γαλακτοκομικά και τυρί, για να φτάσουμε στην Καθαρά Δευτέρα, οπότε και ξεκινά επισήμως η νηστεία.
Τι τρώμε αυτήν την περίοδο;
Αν είστε vegan ή χορτοφάγοι και έχετε βγάλει τα κρεατικά από τη διατροφή σας, τα πράγματα είναι για σας πολύ πιο εύκολα. Βέβαια εδώ επιτρέπονται τα θαλασσινά ενώ 2 φορές μέσα στη συγκεκριμένη νηστεία μπορείτε να φάτε και ψάρι (25η Μαρτίου, Κυριακή των Βαΐων). Αν πάλι απέχετε πολύ από τη φιλοσοφία του βιγκανισμού αλλά έχετε αποφασίσει να νηστέψετε, σας έχουμε συγκεντρώσει χρήσιμες συμβουλές για να ξέρετε τι να φάτε κάθε ώρα της ημέρας και σε κάθε περίσταση, εντός και εκτός σπιτιού.