Συστατικά:
– 300 γραμμάρια Κανταΐφι
– 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
– 100 γραμμάρια βουτύρου
– 200 γραμμάρια χονδροκομμένων καρυδιών
– 100 γρ. Φυστικιών (προαιρετικά)
Κρέμα:
– 1 λίτρο γάλακτος
– 1 πουτίγκα βανίλιας
– 4 γεμάτες κουταλιές αλεύρι
– 2 κρόκους αυγών
– Ένα ποτήρι ζάχαρη
– 200 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Απλώστε το κανταΐφι σε ένα ταψί και ψηστε το για 10 λεπτά
Σε ένα μπολ ρίχνω γαλα, τους κρόκους αυγών, την ζάχαρη την πουτίγκα και χτυπήστε, μετα προσθέστε το αλεύρι και συνεχίστε να χτυπάτε.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και αδειάστε μέσα το υγρό μείγμα και
ανακατεύετε όσο χρειαστεί μέχρι να πήξει η κρέμα.
Πάρτε το ψημένο κανταΐφι και τρίψτε το με τα χέρια σας σε ένα μπολ
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά λιώστε το βούτυρο και ρίξτε μέσα στο κανταΐφι.
Ανακατέψτε προσεχτικά να βουτυρωθεί όλο το κανταΐφι.
Προσθέστε τα καρύδια και την ζάχαρη στο τηγάνι και ανακατέψτε το μειγμα καλά να απορροφηθει όλο το βούτυρο βγάλτε απο την φωτιά και ανακατέψτε και φυστικια εάν έχετε και βάλτε το σε ένα ταψακι και αφήστε στην ακρη.
Χτυπήστε σε ένα μπολ την κρεμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
Ρίξτε την σαντιγί μέσα στην κρέμα και χτυπήστε με το μιξερ να ενοποιηθούν.
Γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με την κρέμα-σαντιγί
Παίρνουμε ένα μπολάκι ρίχνουμε 2 κσ κανταΐφι-μία στρώση κρέμας – 2 κσ κανταΐφι κρέμα γενναιόδωρα και από πάνω διακοσμήστε με 2- 3 καρύδια.
Πριν το φάτε, αφήστε το στο ψυγείο για μερικές ώρες για να κρυώσει καλά.
Καλή Απόλαυση
Πηγή: xrysoskoufaki.gr