Υλικά
2 αβγά
½ φλυτζ. γάλα
2 κ.σ. μέλι
1 σφηνάκι ρακή
200 γρ. γλυκιά νωπή μυζήθρα*
Ξύσμα από 1 λεμόνι
150 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. baking powder
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά. Δηλαδή τα αβγά, το μέλι το γάλα, τη ρακή, τη μυζήθρα (αφού την πιέσουμε λίγο με το χέρι για να βγάλει τα υγρά της) και το ξύσμα του λεμονιού.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το baking και το αλάτι.
Ενσωματώνουμε το μείγμα των στερεών στο μείγμα των υγρών.
Ψήνουμε τις τηγανητες (με τον γνωστό τρόπο) σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι.
Σερβίρουμε με λίγη μυζήθρα ακόμη, μέλι και κανέλα!
Σημ.
* Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη νωπή μυζήθρα, με τυρί ricotta.
Πηγή: ioannasnotebook.gr