Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι και καρύδια

22/02/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Μπουρεκάκια με μυζήθρα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά για ένα ταψάκι διαστάσεων: 25Χ35εκ. περίπου

350γρ. ζάχαρη

440γρ. αλεύρι κοσκινισμένο

60γρ. κακάο

1 πρέζα αλάτι

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

180γρ. σπορέλαιο + λίγο επιπλέον για το ταψί.

1 φλιτζάνι νερό (θερμοκρασία βρύσης)

1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι

100γρ. καρύδια χοντροκοπανισμένα

125γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Για το γλάσο:

200γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και λαδώνετε ένα μέτριο ταψάκι Δ: 25Χ35εκ. Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα στερεά υλικά του κέικ εκτός από τα καρύδια. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύετε το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού με το σπορέλαιο και το νερό. Ρίχνετε το μείγμα των υγρών στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύετε καλά με αβγοδάρτη. Κρατάτε μερικά καρύδια στην άκρη για τη διακόσμηση και ανακατεύετε τα υπόλοιπα στο μείγμα του κέικ μαζί με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας με σπάτουλα.

Αδειάζετε το τελικό μείγμα στο λαδωμένο ταψάκι και το βάζετε να ψηθεί στον προθερμασμένο φούρνο για 40′ περίπου, ή μέχρι να μπήγετε το μαχαίρι σας στο κέντρο και να το βγάζετε καθαρό Αν όταν βγει έχει πάνω του κολλημένη ζύμη, θέλει λίγο ακόμη ψήσιμο).

Ξεφουρνίζετε το κέικ και αφήνετε να κρυώσει. Τότε ετοιμάστε το γλάσο: Λιώνετε την κουβερτούρα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και ανακατεύετε μέσα το λάδι. Ρίχνετε το γλάσο πάνω από το κέικ σας και πασπαλίζετε με τα καρύδια. Όταν σταθεροποιηθεί η σοκολάτα από πάνω, το κέικ είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Πηγή: sweetly.gr

 

Previous Post

Μηλόπιτα σουφλέ

Next Post

Μνήμη των εν τοις Ευγενίου ευρεθέντων Μαρτύρων

Next Post
Μνήμη των εν τοις Ευγενίου ευρεθέντων Μαρτύρων

Μνήμη των εν τοις Ευγενίου ευρεθέντων Μαρτύρων

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ