Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μηλόπιτα σουφλέ

22/02/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Μπουρεκάκια με μυζήθρα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά Συνταγής

120 γραμ. βούτυρο

5 κουταλιές μαύρη ή καστανή ζάχαρη κατά προτίμηση

6 μεγάλα μήλα (προτεινόμενη ποικιλία Granny Smith-μήλα Αγιάς)

Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

1 /2 φλ. (100 γραμ.) μαύρη ή καστανή ζάχαρη κατά προτίμηση

1 φλ. (125 γραμ.) αλεύρι γ.ο.χ

1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

4 κουταλιές λιναρόσπορο αλεσμένο

6 κουταλιές ψιλοκομμένο καρύδι

6 κουταλιές σταφίδα μαύρη

2 πρέζες αλάτι

Για το τραγανό γαρνίρισμα

1/2 φλ αλεύρι

1/2 φλ νιφάδες βρώμης

3/4 φλ καστανή ζάχαρη

1/4 φλ κρυσταλλική ζάχαρη

1/2 φλ βούτυρο

1 βανίλια

2 κ.γ κανέλα

1-2 πρέζες αλάτι

Άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα

Παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

*Ο χρόνος ψησίματος είναι 1 ώρα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα. Θα χρησιμοποιήσουμε ταψάκι ή ακόμα καλύτερα φόρμα δαχτυλίδι 24 εκατοστά.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στο λαδωμένο σκεύος. Φροντίζουμε να καλυφθούν και τα τοιχώματα. Απλώνουμε τη μισή ποσότητα βούτυρο στο αντικολλητικό χαρτί, φροντίζοντας να κάνουμε μία παχιά στρώση.  Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη ολόγυρα στη φόρμα στη βάση και στα τοιχώματα.

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά καρέ 0,5 εκατοστά.  Ραντίζουμε με το λεμόνι.

Τα βάζουμε όλα μέσα στο βουτυρωμένο σκεύος. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο (κομμένο σε μικρά κομματάκια) πάνω στα μήλα. Πασπαλίζουμε με τα καρύδια, το λιναρόσπορο και τις σταφίδες πάνω στα βιταμωμένα μήλα.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια. Χτυπάμε με μίξερ χειρός, μέχρι να ασπρίσει καλά το μείγμα για 3-4 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε για να ενσωματωθεί.

Απλώνουμε και καλύπτουμε με το παχύ μείγμα τα μήλα. Στρώνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα. Το μίγμα είναι σφιχτό γι’ αυτό θέλει άπλωμα επάνω στα μήλα, ώστε να μπει και ανάμεσα στα κομμάτια φρούτου.

Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Ελέγχουμε αν ψήθηκε, μπήγοντας στο κέντρο τη λάμα του μαχαιριού,  που πρέπει να βγαίνει καθαρή και στεγνή από το μείγμα.

Αφού ψηθεί αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά, έπειτα ξεφορμάρουμε όσο ακόμα είναι ζεστή.

Αχνίζουμε ελαφρά και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Σερβίρεται κατά προτίμηση ζεστή, με μια μπάλα παγωτό.

Εκτέλεση για το τραγανό γαρνίρισμα

Ψιχουλιάζουμε το μίγμα σε μπολ. Απλώνουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.  Ψήνουμε στους 180 °C αέρα για περίπου 15′ να ροδίσει καλά και να γίνει τραγανό.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά και αποθηκεύουμε σε βάζο.

Πηγή: argiro.gr

 

 

Previous Post

Μπακαλιαράκια τηγανητά πεταλούδες

Next Post

Κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι και καρύδια

Next Post
Μπουρεκάκια με μυζήθρα

Κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι και καρύδια

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ