ΥΛΙΚΑ
Για τα τζαλέτια (τηγανίτες)
- 300 γρ. καλαμποκάλευρο
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γλ. μαγιά ξηρή
- 100 ml χυμό πορτοκαλιού
- 300 ml νερό
- 1 βανίλια
- 4-5 κ.σ. σταφίδες μαύρες
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
- Άχνη & Κανέλα
- Μέλι ή Σιρόπι αγαύης ή Σιρόπι σφενδάμου
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
- Σε ένα μπολ, βάζουμε τα δύο είδη άλευρου, τη μαγιά, την βανίλια, τον χυμό πορτοκαλιού, τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
- Σταδιακά προσθέτουμε το νερό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Μόλις τα υλικά ομογενοποιηθούν, ο χυλός πρέπει να είναι ημίρρευστος.
- Αφήνουμε σε ζεστό μέρος το μπολ για 30-40 λεπτά, για να φουσκώσει.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις τηγανίτες (τα τζαλέτια).
- Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις βάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε με άχνη και κανέλα, με μέλι ή με σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου.
- Εάν, κατά λάθος, περισσέψουν τρώγονται μια χαρά την επόμενη μέρα αρκεί να τα ζεστάνουμε λίγο για να ξαναβρούν τη νοστιμιά τους!
Πηγή: tantekiki.blogspot.com