Υλικά
1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
2 ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
4 φλ. τσαγιού νερό
½ φλ. τσαγιού σταφίδες (της προτίμησής σας)
½ φλ. τσαγιού καβουρντισμένο αμύγδαλο
Φλούδες από ένα πορτοκάλι κι ένα λεμόνι
Λίγη κανέλα (σκόνη και ξυλάκι)
Εκτέλεση
Για να φτιάξετε σιρόπι: βράστε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με την ζάχαρη, το ξύλο κανέλας και τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Καβουρντίστε το σιμιγδάλι σε μια βαθιά κατσαρόλα μέχρι να ροδίσει (για τουλάχιστον 5 λεπτά), ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Όταν σκουρύνει το σιμιγδάλι, προσθέστε την κανέλα, τις σταφίδες και το αμύγδαλο και ανακατέψτε.
Κατεβάστε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και ρίξτε προσεκτικά το σιρόπι. Ξαναβάλτε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατέψτε μέχρι ο χαλβάς να ξεκολλάει εύκολα από τον πάτο του σκεύους.
Αδειάστε τον σε μια φόρμα και αφήστε το να κρυώσει.
Πηγή: argiro.gr