Υλικά
1000 γρ. πανσετάκια χοιρινά
Για το μαρινάρισμα
250ml μπύρα
Χυμό από ένα πορτοκάλι
½ κ.γ. ξερή ρίγανη
1 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου, σπασμένους
3 κ.γ. μουστάρδα απαλή
Επιπλέον θα χρειαστούμε
½ κ.γ. ξερό θυμάρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ.μουστάρδα Dijon
1-2 λεμόνια
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα συστατικά για τη μαρινάδα και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε τα πανσετάκια σε ένα ταψί, τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 3-6 ώρες, σκεπασμένα στο ψυγείο.
Κατόπιν ζεσταίνουμε το σχαροτήγανο, ψήνουμε τα πανσετάκια και από τις δύο πλευρές και αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό από 1-2 λεμόνια, τη μουστάρδα Dijon και το ξερό θυμάρι.
Περιχύνουμε τα καυτά πανσετάκια με τη σάλτσα λεμονιού, τα αφήνουμε 5’ να μαριναριστούν.
Σερβίρουμε τα ζεστά πανσετάκια με τα αγαπημένα μας συνοδευτικά.
Πηγή: funkycook.gr