Υλικά
100 g. Φυστικοβούτυρο Αφοί Χαΐτογλου, Απαλό
250 g. ψημένες νιφάδες βρώμης
70 g. σουσάμι βιολογικό
50 g. ξηρούς καρπούς
50 g. ξερά φρούτα
70 g. μαύρη κορινθιακή σταφίδα
220 g. κουβερτούρα 70% κακάο
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
150 g. μέλι
Εκτέλεση
1 Χοντροκόβουμε με μαχαίρι τους ξηρούς καρπούς. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και την κρατάμε ζεστή. Σ’ ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το μέλι με την κανέλα και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αφρίσει, το αποσύρουμε.
2 Σε μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε όλα μαζί τα στέρεα υλικά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το μέλι, το φυστικοβούτυρο και την κουβερτούρα. Δεν χρησιμοποιούμε το χέρι μας για να αναμείξουμε τα υλικά αφού το μέλι έχει υψηλή θερμοκρασία.
3 Καλύπτουμε ένα ορθογώνιο σκεύος 28×22 (περίπου) με μεμβράνη τροφίμων, απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι. Αφήνουμε το μείγμα 2 περίπου ώρες πριν το τεμαχίσουμε σε κομμάτια.
Διατηρούμε σε αεροστεγές δοχείο εκτός ψυγείου.
Πηγή: funkycook.gr