Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πάπια με πορτοκάλι

27/10/2018
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χοιρινό με τους ασκορδουλάκους
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

1 πάπια 2 κιλά περίπου

5-6 πορτοκάλια

4 κουταλιές λάδι (οι Γάλοι προτιμούν βούτυρο)

1 κούπα ζωμός κοτόπουλου σπιτικός

2/3 της κούπας λικέρ Grand Marnier Triple orage

1 κουταλιά της σούπας ξίδι λευκό

1 κουταλιά βούτυρο

1 κουταλιά αλεύρι

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε 2 πορτοκάλια, κόβουμε την φλούδα σε μπαστουνάκια, τα ζεματίζουμε για 4-5 λεπτά σε βραστό νερό τα στραγγίζουμε, επαναλαμβάνουμε για να ξεπικρίσουν και τα διατηρούμε για το σερβίρισμα.

Τα πορτοκάλια που ξεφλουδίσαμε τα στύβουμε.

Ξεφλουδίζουμε και τα υπόλοιπα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε εγκάρσιες φέτες πάχους 5-7 χιλιοστών.

Τσιγαρίζουμε την πάπια σε μέτρια θερμοκρασία γυρίζοντάς την διαρκώς για 15 λεπτά, σβήνουμε με το 1/2 φλιτζάνι λικέρ, προσθέτουμε αλατοπίπερο και ψήνουμε για 30-40 λεπτά γυρίζοντας την διαρκώς στην κατσαρόλα. (Αν χρειαστεί προσθέτουμε καμιά κουταλιά ζωμό, για να μη καεί.)

Βγάζουμε την πάπια και την διατηρούμε ζεστή σε μια πιατέλα.

Στην κατσαρόλα που μαγειρεύαμε προσθέτουμε το ξίδι, το χυμό των πορτοκαλιών, τον ζωμό και το υπόλοιπο λικέρ και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 10-15 λεπτά.

Σουρώνουμε την σάλτσα και αφαιρούμε το λίπος (που κανέναν δεν ωφελεί και την γεύση χαλάει).

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και ξανθαίνουμε το αλεύρι, προσθέτουμε την σάλτσα για να δέσει και βάζουμε μέσα τις φέτες πορτοκαλιού και μόλις πάρουν μια βράση και χρώμα τις αφαιρούμε.

Σερβίρουμε την πάπια ζεστή σε πιατέλα στολισμένη με τα μπαστουνάκια πορτοκαλιού και τις φέτες πορτοκαλιού γύρω-γύρω, περιχυμένη με λίγη από την σάλτσα και την υπόλοιπη σε σαλτσιέρα χωριστά.

Πηγή

Previous Post

Χοιρινό με τους ασκορδουλάκους

Next Post

Γλυκό ψυγείου για όλες τις χρήσεις

Next Post
Χοιρινό με τους ασκορδουλάκους

Γλυκό ψυγείου για όλες τις χρήσεις

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ