Υλικά συνταγής
250 γρ. λευκής σοκολάτας
600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
Εκτέλεση συνταγής
Κόψτε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια, τη βάζετε σε μεταλλικό μπολ και προσθέτετε 120 ml κρέμα γάλακτος. Τα βάζετε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. [μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το φούρνο μικροκυμμάτων για 1,30′-2′ λεπτά περίπου, ανάλογα με το φούρνο σας]. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου -20 “ περίπου-.
Εν” τω μεταξύ χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Προσθέτετε τη μισή σαντιγί στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Μόλις ενσωματωθεί προσθέτετε και την υπόλοιπη σαντιγί και ανακατεύετε πάλι απαλά να ενσωματωθεί και αυτή.
Τοποθετείστε τη μους σε ποτήρια ή μπολ και γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα από πάνω ή και ενδιάμεσα ή τριμμένη λευκή σοκολάτα ή τριμμένα μπισκότα και την αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει για 2 περίπου ώρες πριν σερβίρετε.
Πηγή: sintayes.gr