Υλικά
4 μεγάλα αβγά, χωρισμένα, σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλ ζάχαρη
450 γρ μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από 1 πορτοκάλι (περίπου 1 1/2 κ.σ.)
4 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι
1/4 κ.γ. χοντρό αλάτι
6 πορτοκάλια, χυμός (2 φλ)
40 μπισκότα σαβαγιάρ
1/3 φλ σκόνη κακάο, χωρίς ζάχαρη
Διαδικασία
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους των αβγών και τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει και να δέσει, για 3-6 λεπτά.
Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και χτυπάμε.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το ξύσμα και 2 κ.σ. λικέρ.
Ξαναχτυπάμε.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
Βάζουμε τα ασπράδια σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να στέκονται οι κορυφές, για 4-5 λεπτά.
Βάζουμε το μισό μείγμα από τα ασπράδια στο μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο μείγμα με τα ασπράδια και ενώνουμε.
Σε ένα ψηλό σκεύος (ποτήρι) ανακατεύουμε το χυμό και το υπόλοιπο λικέρ.
Κινούμαστε γρήγορα βουτώντας 20 μπισκότα στο χυμό με το λικέρ, διασφαλίζοντας ότι ‘ποτίζουν’ ολόκληρα.
Τα απλώνουμε σε ένα πυρέξ σε μια στρώση.
Απλώνουμε μισό μείγμα μασκαρπόνε πάνω στα μπισκότα και ισιώνουμε.
Κοσκινίζουμε τη μισή σκόνη κακάο από πάνω.
Συνεχίζουμε βρέχοντας στον χυμό τα υπόλοιπα 20 μπισκότα και τα απλώνουμε πάνω από το μείγμα μασκαρπόνε.
Απλώνουμε το υπόλοιπο μασκαρπόνε πάνω από τα μπισκότα και κοσκινίζουμε πάλι με κακάο.
Καλύπτουμε καλά με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες τουλάχιστον ή για όλη τη νύχτα.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr