Viral έχε γίνει η πρόβλεψη Ολλανδού ερευνητή για τον σεισμό στην Τουρκία.
Ο Frank Hoogerbeets από το ολλανδικό ινστιτούτο «Solar System Geometry Survey» είχε γράψει στο Twitter 72 ώρες πριν το μεγάλο σεισμό πως «αργά ή γρήγορα θα γίνει ένας σεισμός περίπου 7,5 Ρίχτερ σε αυτή την περιοχή (Νότια-Κεντρική Τουρκία, Ιορδανία, Συρία, Λίβανος)».
Όπως ήρθαν τα πράγματα, ο Hoogerbeets, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε με τη σεισμική δόνηση που καταγράφηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας να αφήνει πίσω της εκατοντάδες θύματα και ανυπολόγιστες ζημιές. Μάλιστα, ο ερευνητής επανήλθε σήμερα και σε νέα ανάρτησή του, ανέφερε: «Συμπαραστέκομαι με όλη μου την καρδιά σε όλους όσοι επλήγησαν από τον μεγάλο σεισμό στην Τουρκία».
Η ανάρτηση του Ολλανδού ερευνητή
«Αργά ή γρήγορα θα γίνει ένας σεισμός περίπου 7,5 Ρίχτερ σε αυτή την περιοχή (Νότια-Κεντρική Τουρκία, Ιορδανία, Συρία, Λίβανος)».
Μετακινήθηκε τεκτονική πλάκα από τον σεισμό
«Αυτό που ονομάζουμε Αραβική πλάκα μετακινήθηκε σε λίγα δευτερόλεπτα για πάνω από 3 μέτρα σε μήκος τουλάχιστον 150 χιλιομέτρων” υπογράμμισε ο γεωφυσικός, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον κίνδυνο τσουνάμι στις Ιταλικές ακτές, το οποίο τελικά ήρθη πριν από λίγες ώρες, και που όμως “δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να επαναληφθεί από κατολισθητικά φαινόμενα στην Ανατολική Θάλασσα”, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Σύμφωνα με τον Ντολιόνι αυτά τα συμβάντα “μπορούν να ακολουθηθούν από εξίσου σημαντικά, αν όχι πιο σημαντικά γεγονότα”, όπως και “συνέβη στην ίδια την Τουρκία κατά τον σεισμό που μαστίγωσε τη χώρα το 1999”.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με το εάν θα πρέπει να ανησυχούν οι Χώρες που βρίσκονται στη Δυτική Μεσόγειο, ο Πρόεδρος του Ιταλικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής τόνισε πως “πρόκειται για δραστηριότητες που δεν σταματούν ποτέ” και μάλιστα συνιστά να διατηρηθεί η προσοχή σε υψηλό επίπεδο και στην Ιταλία, παρόλο που ο σεισμός ‘απέχει πολύ από το ιταλικό γεωλογικό σύστημα’, εφόσον η Ιταλία διαθέτει περιοχές με μια παντοτινή γεωλογική ‘ζωτικότητα’».
Πηγή: tovima.gr