Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κεφτεδάκια με σάλτσα γιαούρτι και δυόσμο (βίντεο)

06/02/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Μοσχάρι λεμονάτο με σκορδάτα ζυμαρικά
0
SHARES
Share on Facebook

ΥΛΙΚΑ

Για τα κεφτεδάκια

  • 130 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. κρεμμύδι ξερό, τριμμένο στον τρίφτη
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 300 γρ. χοιρινός κιμάς
  • 1 γρ. κύμινο, σκόνη
  • 8 γρ. αλάτι
  • 80 γρ. ψωμί τοστ
  • 55γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 γρ. πάπρικα καπνιστή
  • 10 γρ. δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 8  γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 αυγό
  • 1   γρ. δυόσμος ξερός
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Αλεύρι για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα γιαούρτι – δυόσμο

  • 160 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 γρ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 3 γρ. ξύδι λευκό
  • 5 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 γρ.  μέλι
  • Αλάτι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για τα κεφτεδάκια

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο, μέχρι αυτό να μυρίσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Κρυώνουμε το μείγμα με το κρεμμύδι και το τοποθετούμε σ’ ένα μπολ, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε κεφτέδες των 50 γρ.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο.

Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τους κεφτέδες.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και τους στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

 Για τη σάλτσα γιαούρτι – δυόσμο

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και με ένα σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Πηγή: yiannislucacos.gr

Previous Post

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι, αμύγδαλα και σταφίδες

Next Post

Μπουγάτσα με κρέμα πορτοκαλιού

Next Post
Μοσχάρι λεμονάτο με σκορδάτα ζυμαρικά

Μπουγάτσα με κρέμα πορτοκαλιού

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ