Υλικά:
1 κιλό κρέας πρόβατο ή κατσίκα,
1 φλιτζάνι λάδι,
3 μεγάλα κρεμμύδια,
2 φλιτζάνες ντομάτα ξυσμένη,
πιπέρι,
κύμινο,
αλάτι,
πατάτες.
Εκτέλεση:
Βράζουμε το κρέας με λίγο αλάτι, του αφαιρούμε τον αφρό.
Σ’ ένα άλλο σκεύος βράζουμε το λάδι, το κρεμμύδι, την ντομάτα, τα μπαχαρικά και το βρασμένο κρέας.
Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί και όταν δέσει η σάλτσα, προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό.
Όταν πιεί το νερό βάζουμε τις πατάτες και άλλα 2 ποτήρια νερό.
Όταν και οι πατάτες ψηθούν, το φαγητό είναι έτοιμο.
Πηγή: Από το έντυπο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ανωγείων, 2005