Υλικά (για 4 άτομα)
1 κοτόπουλο 1 ½ κιλού
200 ml λευκό ξηρό κρασί
300 γρ. κατσικίσιο τυρί φέτα
100 γρ. πεκορίνο
3 σκελίδες σκόρδο
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
1 κλωναράκι φασκόμηλο
Βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αλείφετε το κοτόπουλο μέσα και έξω με κρασί και το αφήνετε να στεγνώσει.
Ψιλοκόβετε το σκόρδο και το ανακατεύετε με λίγο δεντρολίβανο.
Θρυμματίζετε το τυρί και κόβετε το πεκορίνο σε κυβάκια.
Για τη γέμιση, ανακατέψτε τα τυριά, το μείγμα του σκόρδου και άφθονο πιπέρι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
Αλείφετε το κοτόπουλο εσωτερικά με λιωμένο βούτυρο και το γεμίζετε. Το κλείνετε με οδοντογλυφίδες, αλείφετε με λιωμένο βούτυρο και αλατοπιπερώνετε.
Το τοποθετείτε σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτετε κομμάτια βουτύρου, φασκόμηλο και το ψήνετε με το στήθος προς τα πάνω μέχρι να ροδίσει.
Το γυρίζετε, ρίχνετε το κρασί και το ψήνετε για 1 ώρα, αλείφοντάς το με το λίπος του.
Πηγή: athinorama.gr