Εικονογράφηση: Φίλιππος Αβραμίδης
Μπορούν να μεταμορφώσουν ένα καλό φαγητό σε εξαίσιο. Άσος στο μανίκι κάθε μάγειρα, οι ζωμοί όλων των ειδών αναβαθμίζουν τη γεύση της κουζίνα μας γι’ αυτό αξίζει να ξέρουμε πως να τους παρασκευάσουμε. Ναι, παίρνουν ώρα. Αλλά είναι και αυτό μέρος της γοητείας τους. Συγκεντρώνουμε τα υλικά, βάζουμε την κατσαρόλα να σιγοβράζει και στο μεταξύ σκεφτόμαστε τις σούπες, τα γιούβετσια, τα ριζότι, τις σάλτσες, τα πιλάφια και όλα τα άλλα που θα νοστιμεύσουν με τους μαγικούς ζωμούς μας.
Αρωματικό γαριδόζουμο για θεϊκά θαλασσινά πιλάφια και παέγιες ή στιβαρός ζωμός από μοσχαρίσια κόκκαλα; Ένας, πάντα χρήσιμος και ευέλικτος, ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών ή μήπως ένας φίνος ζωμός από κεφάλια πεσκανδρίτσας που θα μας μείνει αξέχαστος; Εδώ βρίσκονται όλες οι βασικές συνταγές και τα κόλπα για τους ζωμούς που, αθόρυβα, θα απογειώσουν τις μαγειρικές μας.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.
Πηγή: kathimerini.gr