Υλικά
225 γρ. μαλακωμένο βούτυρο ή βιτάμ
225 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
4 κ.σ. γάλα
275 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 λεμόνια το ξύσμα μόνο
Για το γλάσο
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
225 γρ. άχνη ζάχαρη
ΟΔΗΓΙΕΣ
Προετοιμάστε μια φόρμα του κέικ, βουτυρώνοντας και αλευρώνοντάς τη.
Χτυπήστε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη για 2 λεπτά και προσθέστε ένα ένα τα αυγά.
Συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και στη συνέχεια το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι σε δόσεις.
Χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Βάλτε το μείγμα στο στη φόρμα του κέικ και ψήστε για 35 έως 40 λεπτά στους 180° C στις αντιστάσεις.
Μόλις ψηθεί το κέικ, αφήστε το να κρυώσει.
Ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη με το χυμό λεμονιού μέχρι να έχετε μια παχύρρευστη πάστα και καλύψτε το κέικ.
Αν δεν θέλετε να είναι πολύ ξινό το γλάσο σας, αντικαταστήστε το λεμόνι με νερό.
Πηγή: bigmamacooks.gr