Υλικά για τα μπουρεκάκια
- 2 φλ.τσ. καρυδόψιχα κοπανισμένη
- 2 φλ.τσ. κοπανισμένη φρυγανιά λευκή
- 1/2 φλ.τσ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο για το άλειμμα
- 500 γρ. φύλλο κρούστας
- λίγη ζάχαρη άχνη
Υλικά για το σιρόπι
- 4 φλ.τσ. ζάχαρη
- 1 3/4 φλ.τσ. νερό
- 1 λεμόνι (τον χυμό)
- 1/2 πορτοκάλι σε φέτες (με τη φλούδα)
- 8 σπόρους καρδάμωμο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1 Αναμειγνύετε τα υλικά της γέμισης σ’ ένα μπολ και κ ανάβετε το φούρνο στους 180 C.
2 Απλώνετε τα φύλλα στον πάγκο. Λαδώνετε ένα φύλλο και το κόβετε σε τρεις λωρίδες. Διπλώνετε κάθε λωρίδα στη μέση και απλώνετε στην άκρη 1 κ.σ. από τη γέμιση καρυδιού. Γυρίζετε λίγο τις πλαϊνές άκρες προς το κέντρο και τυλίγετε σε μπουρεκάκι.
3 Τοποθετείτε τα μπουρεκάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα λαδώνετε από πάνω. Τα ψήνετε στο φούρνο περίπου 40′, μέχρι να ροδίσουν.
4 Ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας τα υλικά για 6′-7′ (από τη στιγμή που θα κοχλάσει). Το σουρώνετε.
5 Αφήνετε τα μπουρεκάκια να μισοκρυώσουν και τα περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι. Όταν κρυώσουν τα πασπαλίζετε με λίγη άχνη.
Έμπνευση από: athinorama – foodmaniacs.gr