Υλικά
8 μερίδες
1 φαρίνα
2 κούπες ζάχαρη
5 μεγάλα μήλα
1 βιταμ (250γρ)
1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ ή κάποιο λικέρ της αρεσκείας μας
1 βανίλια
1 κ.σ κανέλα
Οδηγίες
1,5 ώρα
Σε ένα μπολ βάζω τη φαρίνα, το βούτυρο λιωμένο,1 κούπα ζάχαρη και το κονιάκ. Ανακατευω πολύ καλά και δημιουργώ 2 μπάλες από τη ζύμη. Τις τυλίγω με λαδόκολλα και τις βάζω στη κατάψυξη.
Αφού έχω αφήσει να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί το ζυμάρι μας φτιάχνω τη γέμιση. Τρίβω στον τρίφτη τα μήλα που έχω καθαρίσει.
Αφού τα τρίψω ρίχνω μέσα τη κανέλα,τη βανίλια και την άλλη κούπα με ζάχαρη. Ανακατεύω καλά.
Βουτυρώνω καλά ένα ταψί 26εκ.
Παίρνω την μια μπάλα ζύμης και αρχίζω να τη τρίβω με τα χέρια μου στο ταψάκι πιέζοντας ελαφρά το ζυμάρι.
Βάζω την γέμιση μήλου από πάνω προσέχοντας να μην βάλω όλα τα ζουμιά που έχουν δημιουργηθεί για να μην μου πανιασει η βάση. Ενδεικτικά εγώ βάζω 5-6 κουταλιές ζουμί μήλου.
Αφού στήσω και τη γέμιση βγάζω από τη κατάψυξη και την άλλη μπάλα ζύμης και τη τρίβω από πάνω χωρίς να τη πιέσω αυτή τη φορά.
Έτοιμη! Ψήνω στους 200c για 1 ώρα στον αέρα.
Σερβίρω πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη.
Πηγή: cookpad.com