Υλικά
- Σουπιές1 κιλό
- Νερόαπό αυτό που βράζουμε τις σουπιές
- Ελαιόλαδο100 ml
- Κρεμμύδια ξερά2 τεμ κομμένα σε φέτες
- Πατάτες5 τεμ κομμένες κυδωνάτες
- Φύλλα δάφνης2
- Κόκκινο κρασί100 ml
- Σκόρδο1 σκελίδα ψιλοκομμένη
- Ντομάτες4 ψιλοκομμένες
- Ντοματοπολτό1 κουταλιά σούπας
- Αλάτι – πιπέρι
- Κανέλα1 πρέζα
- Ζάχαρη1 πρέζα
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τις σουπιές, τις βράζουμε για 5 λεπτά σε λίγο αλατισμένο νερό μαζί με ένα φύλλο δάφνης και τις κόβουμε σε κομμάτια μικρότερα.
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πατάτες για 5 λεπτά και προσθέτουμε τις σουπιές.
Τα σοτάρουμε όλα μαζί , σβήνουμε με το κρασί , αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε όσο νερό χρειαστεί από αυτό που χρησιμοποιήσαμε για να βράσουμε τις σουπιές κι αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές κι οι πατάτες.
Είναι έτοιμο να το σερβίρουμε και να το απολαύσουμε.
Πηγή: chefoulis.gr