Υλικά
Ρακή
Φλούδες Πορτοκάλι
Ξύλο κανέλλας
1 κιλό ζάχαρη
Νερό
Διαδικασία
Γεμίζουμε το 1/3 ενός γυάλινου μπουκαλιού με φλούδες πορτοκάλι, όσο το δυνατόν χωρίς το σπογγώδες λευκό μέρος και μερικά ξύλα κανέλλας.
Μετά, γεμίζουμε το δοχείο με ρακή και το αφήνουμε στον ήλιο σε 40 ημέρες ή απλά στην κουζίνα σε ένα ράφι.
Έπειτα για το σιρόπι βάζεις σε μία κατσαρόλα 1 κιλό ζάχαρη κι ίση ποσότητα νερού. Το αφήνουμε να δέσει κι έπειτα το προσθέτουμε στη ρακή.
Η ποσότητα του σιροπιού θα εξαρτηθεί από το πόσο γλυκό θέλουμε το λικέρ.
Συμβουλές σερβιρίσματος
Απλά σε ένα ποτηράκι λικέρ
Σε ένα ψηλό ποτήρι με σόδα και παγάκια
Στο μαύρο τσάι μέσα
Σε cocktail με cointreau, τριμμένο πάγο και λίγο χυμό πορτοκάλι
Πηγή: joytv.gr