Τι χρειαζόμαστε:
Για το σιρόπι:
4 1/2 κούπες νερό
2 1/2 κούπες ζάχαρη
1 ξύλο κανέλλας
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1/4 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
Για το μείγμα με το σιμιγδάλι:
2/3 κούπας σπορέλαιο
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
Καρύδια και κανέλλα για το πασπάλισμα
Πώς το κάνουμε:
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μεγάλη κατσαρόλα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά 5-7 λεπτά.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το σιμιγδάλι και το καβουρντίζουμε σε μέτρια φωτιά, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.
Όσο πιο πολύ το καβουρντίσουμε τόσο πιο νόστιμος γίνεται ο χαλβάς, αλλά φυσικά και τόσο πιο βαρύς.
Όταν πάρει το χρώμα που θέλετε, αδειάστε με προσοχή μέσα στην κατσαρόλα το σιρόπι που έχετε έτοιμο και έχει κρυώσει λίγο (προσοχή γιατί μπορεί να πιτσιλίσει και να καείτε).
Ανακατεύετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και να ξεκολλάει το μείγμα από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Αδειάστε σε φόρμα και αφήστε λίγο να κρυώσει.
Αναποδογυρίστε σε πιατέλα και πασπαλίστε με καρύδια και κανέλλα ή ότι άλλο θέλετε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από το realfood με κάποιες μικροαλλαγές και είναι η καλύτερη συνταγή για χαλβά που έχω δοκιμάσει.
Πηγή: sintagespareas.gr