ΥΛΙΚΑ
4 φέτες μεγάλου ψαριού (ξιφίας, τόνος, σφυρίδα…) σύνολο 800 γρ. περίπου,
3/4 φλ. λευκό, ξηρό κρασί,
2 κουταλιές ξύσμα λεμονιού,
2 κουταλιές σιρόπι Corn Syrup (από κονσέρβα- δες σημείωση)
4 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 πορτοκάλι σε 8 φετάκια,
1 λεμόνι, σε 4 φετάκια,
½ φλ. μεγάλες μαύρες ελιές,
Αλάτι, πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνύετε το κρασί με το ξύσμα λεμονιού και το σιρόπι Corn Syrup σε ένα μπολ και τα χτυπάτε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν.
Βάζετε σε ένα γυάλινο ταψάκι τις φέτες του ψαριού και τις περιχύνετε με το μίγμα.
Τις γυρίζετε για να πιάσουν καλά παντού και τις αφήνετε να μαριναριστούν για 20 λεπτά (όχι περισσότερο).
Ύστερα, τις βγάζετε από τη μαρινάτα και τις αλείφετε με ελαιόλαδο. Κρατάτε τη μαρινάτα.
Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε τις φέτες του ψαριού πάνω σε λαδωμένη σχάρα (γρίλια) στη ψηστιέρα (με κάρβουνα, ή γκάζι) για 3-5 λεπτά, ανάλογα με το πάχος τους, μέχρι να ροδίσουν.
Τις γυρίζετε με μεταλλική σπάτουλα και τις ψήνετε από την άλλη πλευρά, για 3-4 λεπτά ακόμη.
Στο μεταξύ, βάζετε και τα φετάκια του πορτοκαλιού και του λεμονιού πάνω στη σχάρα και τα ψήνετε μέχρι να ροδίσουν λίγο και από τις δυο πλευρές- σύνολο 2 περίπου λεπτά.
Βάζετε το ψάρι, το λεμόνι και το πορτοκάλι πάνω σε πιατέλα.
Ζεσταίνετε τη μαρινάτα μαζί με τις ελιές μέχρι να κοχλάσει και τα περιχύνετε.
Σημείωση: Το σιρόπι Corn Syrup βοηθά το ψάρι να ροδίσει γρήγορα. Δεν θα είναι καθόλου «γλυκό» όταν θα ψηθεί.
Πηγή: philenews.com