Τοποθετούμε τις ελιές σε μια λεκάνη και προσθέτουμε τόσο νερό, όσο να τις καλύψει.
Τις αφήνουμε ως έχουν για 50 μέρες, χωρίς να τις ανακατέψουμε.
Μετά το τέλος αυτής της χρονικής περιόδου, αντικαθιστούμε το νερό στις ελιές πρωί-βράδυ για 3 μέρες.
Ύστερα τις ξεπλένουμε και τις τοποθετούμε σε νερό ανακατεμένο με αλάτι και ξύδι.
Σε 6 κιλά ελιές, ρίχνουμε 500 γρ. αλάτι, μισό ποτήρι ξύδι και τόσο νερό, όσο να τις καλύπτει.
Τέλος, προσθέτουμε αρκετό λάδι, έτσι ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια της λεκάνης ή του βάζου όπου βρίσκονται οι ελιές προκειμένου να μη χαλάσουν.
Οι ελιές θα είναι έτοιμες μετά από διάστημα δύο μηνών.
Πηγή: destinationcrete.gr