Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φιλέτα ψαριού γιαχνιστά με πατάτες και πράσα

15/11/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Γαύρος ξιδάτος
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

4 φιλέτα ψαριού της αρεσκείας μας, φρέσκα ή κατεψυγμένα

το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος από 4 πράσα, σε λεπτές ροδέλες

4 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, σε όσο πιο λεπτές ροδέλες μπορούμε

1 κουτ. σούπας κάππαρη ξαλμυρισμένη (προαιρετικά)

1 ματσάκι μαϊντανός, χοντροκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)

80 ml ελαιόλαδο

χυμός από 1 μικρό λεμόνι

150 ml λευκό ξηρό κρασί

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία 

Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και στρώνουμε τις πατάτες και τα πράσα όσο πιο ομοιόμορφα μπορούμε. Αλατίζουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε τα υλικά να ψηθούν για 3-4 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν κάπως, ανακινώντας πότε πότε την κατσαρόλα.

Στη συνέχεια, στρώνουμε από πάνω τα ψαροφιλέτα.

Σκορπίζουμε την κάππαρη, περιχύνουμε με το κρασί και το χυμό του λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 12-15 λεπτά ή μέχρι να γίνει το ψάρι (χωρίς να στεγνώσει) και τα λαχανικά.

Αν κατά το μαγείρεμα σωθούν νωρίς τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και συνεχίζουμε κανονικά.

Αν το ψάρι γίνει πριν από τα λαχανικά, το βγάζουμε και ψήνουμε τα λαχανικά μόνα τους μέχρι να μαλακώσουν όσο θέλουμε, προσθέτοντας αν χρειαστεί ελάχιστο νερό.

Όταν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: gastronomos.gr

Previous Post

Σπιτικά λουκούμια με άρωμα τριαντάφυλλο

Next Post

Μπάρες με ταχίνι και χουρμάδες χωρίς ψήσιμο

Next Post
Γαύρος ξιδάτος

Μπάρες με ταχίνι και χουρμάδες χωρίς ψήσιμο

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ