Υλικά
300 γρ. βρασμένη φάβα (1 1/2 κεσεδάκι γιαουρτιού περίπου)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (όχι λιωμένο)
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ντομάτα σε ψιλά κυβάκια (ξεσποριασμένη, χωρίς υγρά)
1 χούφτα φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
λίγος μαιντανός ψιλοκομμένος
1 αβγό
ελάχιστο ελαιόλαδο
αλάτι (με προσοχή αν έχουμε αλατίσει και τη φάβα)
πιπέρι
λίγο μπούκοβο γλυκό
φρέσκο κρεμμυδάκι,
Εκτέλεση
Όλα τα υλικά μαζί τα ενώνουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένο για μερικές ώρες.
Εγώ το έκανα το βράδυ και τους τηγάνισα την άλλη μέρα το απόγευμα, έτυχε …και έσφιξε καλά το μίγμα, φαντάζομαι σε κανά δίωρο στο ψυγείο μια χαρά θα είναι.
Πλάθουμε κεφτέδες όχι φουσκωτούς, τους περνάμε απαλά στο αλεύρι και τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν.
Αν θέλω να τους κρατήσω νηστίσιμους, παραλείπω το αβγό.
Θα μπορούσα να τους βάλω και κουρκουμά νομίζω, την άλλη φορά!