Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μπριζόλες χοιρινές σε σάλτσα μανιταριών

06/11/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Μπριζόλες χοιρινές σε σάλτσα μανιταριών
0
SHARES
Share on Facebook

Πεντανόστιμες χοιρινές μπριζόλες σε κρεμώδη, σκορδάτη σάλτσα μανιταριών. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα πεντανόστιμο φαγητό με εξαιρετική, πλούσια γεύση, που θα λατρέψετε στο οικογειακό αλλά και επίσημο τραπέζι σας, μικροί και μεγάλοι. Συνοδέψτε τις μπριζόλες σας με ζυμαρικό επιλογής σας ή πιλάφι ή πατάτες φούρνου ή πουρέ και απολαύστε το απόλυτο γεύμα ή δείπνο!

Υλικά συνταγής

Για τις μπριζόλες

  • 4 χοιρινές μπριζόλες επιλογής σας, με κόκαλο ή χωρίς, πάχους 2-2,5 εκ. περίπου
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα μανιταριών

  • 100 γρ. μανιτάρια καφέ (ή λευκά) κομμένα σε φέτες
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1 γεμάτο κ.γ. αποξηραμένα μυρωδικά επιλογής σας όπως ρίγανη, βασιλικό, δεντρολίβανο, κόλιανδρο, θυμάρι
  • 1½ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 150 ml ζωμό κοτόπουλου
  • 1½ κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τις μπριζόλες:Σε ένα μικρό μπολάκι αναμιγνύετε καλά την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι και το πιπέρι. Στεγνώνετε καλά τις χοιρινές μπριζόλες με χαρτί κουζίνας και τις πασπαλίζετε και από τις 2 πλευρές με το μείγμα αλατοπίπερου.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις λιώσει το βούτυρο σοτάρετε τις μπριζόλες για 3-5 λ από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίζουν καλά και από τις 2 πλευρές. Τις μεταφέρετε σε ένα ζεστό πιάτο και τις αφήνετε στην άκρη.
  3. Για τη σάλτσα μανιταριών:Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε τα μανιτάρια και τα ανακατεύετε μέχρι να ροδίσουν, τρίβοντας τυχόν κομμάτια που περίσσεψαν από τις μπριζόλες στη βάση του τηγανιού. Προσθέτετε το σκόρδο, τον μισό μαϊντανό και τα αποξηραμένα μυρωδικά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1/2 λ επιπλέον.
  4. Στη συνέχεια ρίχνετε το ζωμό κότας και μόλις πάρει βράση μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να σιγοβράσουν για περίπου 3 λ ή μέχρι να πήξει ελαφρώς. Δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και διορθώνετε.
  5. Μετά ξαναβάζετε στο τηγάνι, μέσα στη σάλτσα τις χοιρινές μπριζόλες με τους χυμούς τους από το πιάτο και τις αφήνετε να σιγοβράσουν για τουλάχιστον 3 λ ή μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα (ο ακριβής χρόνος εξαρτάται από το πάχος της μπριζόλας).
  6. Γαρνίρετε με τον υπόλοιπο φρέσκο μαϊντανό και σερβίρετε τις μπριζόλες σας ζεστές με συνοδευτικό επιλογής σας, όπως ζυμαρικό, ή πατάτες πουρέ, ή φούρνου, ή με ρύζι. Καλή σας απόλαυση!

Πηγή: sintayes.gr

Previous Post

Κρητικός ντάκος

Next Post

Ραβανί σιροπιαστό παραδοσιακό

Next Post
Τηγανιά

Ραβανί σιροπιαστό παραδοσιακό

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ