Συστατικά
140 γρ. κρέμα γάλακτος
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/8 κ.γ. αλάτι
50 γρ. μέλι
200 γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
20 γρ ηλιέλαιο
100 γρ. χοντροκομμένα μακαντέμια
50 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Στρώνουμε ένα ταψάκι 20×20 με λαδόκολλα που να εξέχει από τα πλαϊνά του.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μέλι ανακατεύοντας συχνά και ελέγχοντας με ένα θερμόμετρο μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 113 ° C.
Παράλληλα βάζουμε τη σοκολάτα και το ηλιέλαιο σε ένα μεγάλο μπολ.
Όταν φτάσει το μείγμα στην θερμοκρασία που θέλουμε το αδειάζουμε μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα.
Αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα και μετά με μια σπάτουλα ανακατεύουμε καλά το μείγμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να είναι το μείγμα ομοιογενές.
Προσθέτουμε τα μακαντέμια και τα κράνμπερις και τα ανακατεύουμε καλά και αυτά.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψάκι.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
Κόβουμε σε 80 κομμάτια 2 εκ. περίπου το κάθε ένα.
Διατηρείται εκτός ψυγείου.
Πηγή: akispetretzikis.com