Υλικά:
1 κιλό χοιρινό,
2 φλιτζάνες ξινόχοντρο,
1 φλιτζάνι ρύζι,
2 φλιτζάνες ντομάτα τριμμένη,
1 μεγάλο κρεμμύδι,
κύμινο,
πιπέρι.
Εκτέλεση:
Βράζουμε το κρέας.
Αφαιρούμε τον αφρό και το μισοψήνουμε.
Σ’ ένα άλλο σκεύος βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την ντομάτα, κύμινο, πιπέρι και προσθέτουμε το μισοψημένο κρέας μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Έπειτα προσθέτουμε 5 ποτήρια νερό και τον ξινόχοντρο.
Όταν ψηθεί ο χόντρος προσθέτουμε το ρύζι και, εάν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
Όταν και το ρύζι ψηθεί το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Πηγή: Από το έντυπο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ανωγείων, 2005 –
Πηγή: rethymnoguide.gr